საკვების შერჩევა

წიწიბურა

წიწიბურა ცილის მაღალი შემცველობით გამოირჩევა, რის გამოც ის ხორცის საუკეთესო შემცვლელად ითვლება.   ის მდიდარია მიკროელემენტებით. მასში დიდი რაოდენობითაა ფოსფორი, მაგნიუმი და რკინა.   ნივთიერება, რომელსაც წიწიბურა შეიცავს თქვენს კანს მზის მავნე გავლენისგან დაიცავს.   ქალბ...
დაწვრილებით

წყლის მარგებლობა

სითხისგან ადამიანი იცლება, არა მარტო ვარჯიშის და ფიზიკური დატვირთვის დროს, არამედ სუნთქვის დროსაც. ამიტომ, წყლის დალევა უზმოზე ორგანიზმში სითხის აღდგენისთვის აუცილებელია.   განსაკუთრებით სასარგებლოა, თუ წყალს საკვებამდე ნახევარი საათით ადრე მიიღებთ.   წყალი სვით ხშირად და ცოტ-ცო...
დაწვრილებით

ბავშვების გონებისთვის სასარგებლო პროდუქტები

თევზი და ხიზილალა - მათში მრავლადაა ომეგა 3 - აუცილებელი ელემენტი ტვინისა და იმუნიტეტისთვის.   შვრია - მრავლად შეიცავს В ვიტამინს, რომელიც ენერგიის წყაროდ ითვლება.   კაკაო და შოკოლადი - კაკაო შეიცავს მაგნიუმს, რომელიც კარგი მეხსიერებისათვის განსაკუთრებით აუცილებელ...
დაწვრილებით

სამზარეულოს ხრიკები

მიკროტალღურ ღუმელში დადგით წყლით სავსე ღრმა თეფში. ცხელი ორთქლი დაალბობს წარმოქმნილ ჭუჭყსა და ცხიმს და თქვენ მას მარტივად გაწმენდთ.   თუ სარკე დაიბურა, გაწმინდეთ არაყში დასველებული ჩვრით და როდესაც შეშრება, მშრალი ტილო გადაუსვით.   შუშის ლარნაკები ჯერ თბილ, მარილიან წყალში გარეც...
დაწვრილებით

სიცოცხლის გამახანგრძლივებელი პროდუქტები

ავოკადო - ძალიან მარგებელია... იმის მიუხედავად, რომ მასში ცხიმები დიდი რაოდენობითაა, გახდომაში მაინც გეხმარებათ, რადგან ეს ცხიმები თქვენთვის საფრთხეს არ წარმოადგენს.   კაკალი - ვიტამინების და მინერალების წყაროა. აქვს გამაახალგაზრდავებელი თვისება, დაბლა წევს სისხლში ქოლესტერინის...
დაწვრილებით

სააღდგომო კვერცხის შეღებვის წესები

თუ კვერცხს წინასწარ სოდიანი წყლით ან ძმრით გარეცხავთ, უფრო თანაბრად შეიღებება.   ხარშვისას კვერცხი რომ არ გასკდეს, შეღებვამდე 1 საათი სითბოში ან ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ, ხოლო ხარშვისას წყალში ჩაამატეთ 1 ს/კ მარილი - ნაჭუჭი რომც გასკდეს, გული აღარ გადმოიღვრება.   შეღებილმა ...
დაწვრილებით

მსხალი

მსხალი გაჯერებულია შაქრით, ორგანული მჟავებით, უჯრედისით, ფერმენტებით, B1, B2, C, P, PP ვიტამინებით, A პროვიტამინით, მიკროელემენტებით, ნახშირწყლებით.   მნიშვნელოვანია ისიც, რომ მსხალი ვაშლზე ტკბილი გვეჩვენება, თუმცა შაქარი მასში გაცილებით ნაკლებია, ვიდრე ვაშლში.   ექიმები გვირჩევ...
დაწვრილებით

პროდუქტების შერჩევის და დამუშავების წესები

კარტოფილი შუაზე გაჭერით და ნაჭრები ერთმანეთს წაუსვით. თუ აქაფდა, ე.ი. კარტოფილი ხარისხიანია.   რძე ჩაასხით გამჭვირვალე ქილაში, ქილის უკან ანთებული სანთელი დადგით და გაიხედეთ - თუ სანთელი გამოჩნდა, რძე წყალნარევია.   ხილი და ბოსტნეული ფრთხილათ გაასუფთავედ, რადგან ვიტამინები უმთავ...
დაწვრილებით

ჯადოსნური სანელებლები

კურკუმა - გააჩნია ანთების საწინააღმდეგო თვისებები.   მუსკატის კაკალი - მისი მოხმარება კიბოს გაჩენის რისკს ამცირებს.   შალფეი - მაქსიმალურად ამცირებს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების განვითრების რისკს, არეგულირებს არტერიულ წნევას.   დაფნა - მას სამკურნალ...
დაწვრილებით