საკვების შერჩევა
სამზარეულოს საიდუმლოებები

სამზარეულოს საიდუმლოებები

როგორ შევინახოთ ტოსტის პური

სენდვიჩის პურის რამდენიმე დღის შემდეგ გამოყენებას აპირებთ, გირჩევთ, პროდუქტი საყინულეში შეინახოთ!   გაითვალისწინეთ, რომ პური კარგად შეფუთული უნდა იყოს, რათა შეინარჩუნოს ტენიანობა!   გამოტანისას, აცადეთ გალღობა, სანამ მიირთმევთ ან ტოსტერში გააცხელებთ!
დაწვრილებით

როგორ დავაყენოთ კარგი ჩაი

ჩაის დასაყენებლად 1 ფინჯანისთვის 1 კოვზი ჩაი უნდა იანგარიშოთ.   ნუ გამოიყენებთ რკინის ჩაიდანს ან თერმოსს - ფერის დასაყენებელი ჩაიდანი ფაიფურის ან შუშის უნდა იყოს.   ჩაიდანი ჯობს წინასწარ გაათბოთ. შავი ჩაის დასაყენებლად მდუღარე წყალი გამოიყენება და 5 წუთია საჭირო.    ...
დაწვრილებით

პროდუქტები, რომლებიც მაცივარში არ უნდა შეინახოთ

კარტოფილი - იმისათვის, რომ ნესტის სუნი არ მიიღოს უნდა შეინახოთ ქაღალდის პარკში, ბნელ და გრილ ადგილას.   პამიდორი - თუ  მაცივარში დიდი ხნის განმავლობაში გააჩერებთ, არომატს დაკარგავს და დარბილდება.   ხახვი - მაცივარში შენახვის შემთხვევაში რბილდება და მისთვის დამახასიათებელი ს...
დაწვრილებით

კარგი დიასახლისის ხრიკები

კვერცხის მოხარშვისას წყალში დაამატეთ 1/2 ს/კ სოდა თუ გნებავთ, რომ გაფრცქვნისას მარტივად მოაცილოთ ნაჭუჭი.   იმისათვის, რომ გამოიცნოთ ახალია თუ არა კვერცხი ჩადეთ ის წყლიან თასში. ახალი კვერცხი დაიძირება, ძველი კი ზედაპირზე ამოტივტივდება.   როცა ქვაბით წყალს ადუღებთ, ქვაბის კიდეე...
დაწვრილებით

შეცდომები, რომელსაც სამზარეულოში ვუშვებთ

აუცილებლად დააგემოვნეთ საჭმელი მომზადების პროცესში - ეს ძალიან მნიშვნელოვანია.   რაიმეს გამოცხობისას, არ შეცვალოთ თქვენი გემოვნების შესაბმისად ინგრედიენტები - ასე თქვენ კულინარიული პროცესის მაგიურ ქიმიას დაანგრევთ.   ტიპიური კულინარიული შეცდომაა, დროის ეკონომია და ამისთვის საჭმლ...
დაწვრილებით

პროდუქტების შენახვის წესები

თხილმა და ნიგოზმა გემო რომ არ დაკარგოს, მაცივარში შეინახეთ, უკვე გატარებული კი საყინულეში.   მწიფე პამიდორი ოთახის ტემპერატურაზე, მზის სხივებისგან შორს მოათავსეთ, გადამწიფებული კი მაცივარში.   ბანანი დიდი რაოდენობით ეთილს გამოყოფს, ამიტომ ნუ შეინახავთ მას სხვა ხილ-ბოსტნეულთან ერ...
დაწვრილებით

სამზარეულოს ხრიკები

მიკროტალღურ ღუმელში დადგით წყლით სავსე ღრმა თეფში. ცხელი ორთქლი დაალბობს წარმოქმნილ ჭუჭყსა და ცხიმს და თქვენ მას მარტივად გაწმენდთ.   თუ სარკე დაიბურა, გაწმინდეთ არაყში დასველებული ჩვრით და როდესაც შეშრება, მშრალი ტილო გადაუსვით.   შუშის ლარნაკები ჯერ თბილ, მარილიან წყალში გარეც...
დაწვრილებით

თიხის ჭურჭლის მოხმარების წესები

თიხა რეაქციაში არ შედის საკვებთან, არ შეიცავს ტოქსიკურ ნივთიერებებს და სრულიად უსაფრთხოა მასში კერძის მომზადება, რადგან გაცხელებისას არ გამოყოფს ჯანმრთელობისათვის მავნე ნივთიერებებს.   სასურველია ჭურჭელი ღუმელში ცეცხლის ანთებისას მოათავსოთ, რომ ნელ-ნელა გახურდეს.   კერძის მომზად...
დაწვრილებით