ჟოლოს მურაბა

.jpg
მარტივი
სამარხვო
კატეგორია: დესერტები

ინგრედიენტები:

  • ჟოლო - 2.5 კგ
  • შაქარი - 1.5 კგ
  • წყალი - 125 მლ

მომზადების წესი:

გარეცხეთ ჟოლო, დაალაგეთ საწურზე და გამშრალ მდგომარეობაში ჩააწყვეთ შესაბამის ჭურჭელში. დაუმატეთ წყალი, შაქარი - აურიეთ და დადგით დაბალ ცეცხლზე. ხარშეთ და თან ურიეთ. ხარშვის დროს არ დაგავიწყდეთ ქაფის მოხდა.

ცხელ მდგომარეობაში ჩაასხით შუშის ქილებში და მოხუფეთ.

შეინახეთ გრილ ადგილას და ზამთრისთვის ძალიან სასარგებლო, გემრიელი ჟოლოს მურაბა მზადაა.