ესპანური Paella კრევეტებით

.jpg
უცხოური
კატეგორია: ცხელი კერძები

ინგრედიენტები:

  • ბრინჯი - 1 ჭიქა
  • კრევეტი - 150 გ
  • კალმარი - 150 გ 
  • მიდია - 200 გ
  • ბულიონი - 2 ჭიქა 
  • პამიდორი - 2 ცალი 
  • ბარდა - 100 გ
  • წითელი ბულგარული წიწაკა - ნახევარი 
  • ხახვი - 2 თავი 
  • ნიორი - 1-2 კბილი
  • მარილი, შავი პილპილი - გემოვნებით
  • ზაფრანა, დაფნის ფოთოლი, მიხაკი - გემოვნებით

მომზადების წესი:

გაცხელებულ ცხიმიან ტაფაზე მოათავსეთ დაჭრილი ხახვი, ნიორი და მოთუშეთ 2-3 წუთის განმავლობაში, სანამ ხახვი არ გაოქროსფერდება. დაუმატეთ დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, პამიდორი, ბარდა და მოთუშეთ კიდევ 5 წუთი. შემდეგ დაუმატეთ ბრინჯი, მარილი, ზაფრანა და მოასხით ბულიონი. კარგად აურიეთ და გააჩერეთ დაბალ ცეცხლზე კიდევ რამოდენიმე წუთი.

პარალელურად ცალკე ქვაბში ჩაასხით წყალი, ჩაყარეთ მარილი, შავი პილპილი, მიხაკი, დაფნის ფოთოლი და აადუღეთ. ადუღებულ მარილწყალში ჩაყარეთ ჯერ კალმარები, შემდეგ მიდიები და ბოლოს კრევეტები. გააჩერეთ რამოდენიმე წუთი, შემდეგ ამოიღეთ, გადაწურეთ და დაუმატეთ ტაფაზე არსებულ ინგრედიენტებს. დააფარეთ თავსახური და გააჩერეთ დაბალ ცეცხლზე კიდევ 1-2 წუთი. შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან და 5-10 წუთით დატოვეთ დახურულ ტაფაში.

სხვა რეცეპტები:
პელმენი ციმბირული ქოთანში
სოსისი რძიანის მობრაწულა
ფარშირებული კარტოფილი
პასტა კარბონარა
გემრიელი რეცეპტი ლიონელ მესისგან
ყვავილოვანი კომბოსტო ბროკოლით
ყაბაყის და პამიდვრის ფრიტატა
კარტოფილი შაშხით და ყველით
შაშხის კალათები
გამომცხვარი გოგრა ბრინჯის და სოსისის გულსართით
ქათმის ხვეულა ყველით და შაშხით
კარტოფილის ბრაწულები სიომგით
სოკო ჩორიზოს და ყველის გულსართით
გამომცხვარი კარტოფილის რგოლები სიომგით
სოკოს ვარენიკი ბოსტნეულით
ქამა სოკო მწყრის კვერცხით
სიომგა ფორთოხლის სოუსით
ყაბაყის ნავები სოსისით
ქათმის მწვადი ლუდით
ბრაზილიური კერძი - MOQUECA
პასტა პამიდვრითა და მოცარელათი
ღუმელში გამომცხვარი კალმახი ფორთოხლით
კალმახი ღვინის სოუსში