კალმახი ღვინის სოუსში

.jpg
მარტივი
უცხოური
კატეგორია: ცხელი კერძები

ინგრედიენტები:

  • კალმახი - 2 ცალი
  • ხმელი ძირა, ორეგანო  - 1 ს/კ
  • ნიორი - 4 კბილი
  • ზეითუნის ზეთი - 2 ს/კ
  • მარილი - გემოვნებით

სოუსისათვის:

  • ლიმნის წვენი - 3 ს/კ
  • თეთრი ღვინო - 2 ს/კ
  • კარაქი - 2 ს/კ
  • ოხრახუში - 2 ს/კ

მომზადების წესი:

გარეცხილ და გასუფთავებულ კალმახს მოაყარეთ ხმელი ძირა, ორეგანო და მარილი. მოათავსეთ ცხიმწასმულ თუნუქის ფურცელზე, გადააფარეთ ფოლგა და გამოაცხვეთ წინასწარ 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში, დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში.

ცალკე ჭურჭელში მოათავსეთ ნიორი, დაამატეთ ლიმნის წვენი და თეთრი ღვინო. დადგით დაბალ ცეცხლზე, დაახლოებით 1 წუთის განმავლობაში. გადმოდგით ცეცხლიდან, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, 2 ს/კ გამდნარი კარაქი და მოურიეთ.

მიღებული სოუსი დაამატეთ მანამდე მომზადებულ კალმახს და მოაჭერით ოხრახუში.

გასაფორმებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ, ლიმნის და პომიდვრის მრგვალი ნაჭრები.

 

ნიკორას პროდუქტები ამ რეცეპტისთვის:
სხვა რეცეპტები:
პელმენი ციმბირული ქოთანში
სოსისი რძიანის მობრაწულა
ფარშირებული კარტოფილი
პასტა კარბონარა
გემრიელი რეცეპტი ლიონელ მესისგან
ყვავილოვანი კომბოსტო ბროკოლით
ყაბაყის და პამიდვრის ფრიტატა
კარტოფილი შაშხით და ყველით
შაშხის კალათები
გამომცხვარი გოგრა ბრინჯის და სოსისის გულსართით
ქათმის ხვეულა ყველით და შაშხით
კარტოფილის ბრაწულები სიომგით
სოკო ჩორიზოს და ყველის გულსართით
გამომცხვარი კარტოფილის რგოლები სიომგით
სოკოს ვარენიკი ბოსტნეულით
ესპანური Paella კრევეტებით
ქამა სოკო მწყრის კვერცხით
სიომგა ფორთოხლის სოუსით
ყაბაყის ნავები სოსისით
ქათმის მწვადი ლუდით
ბრაზილიური კერძი - MOQUECA
პასტა პამიდვრითა და მოცარელათი
ღუმელში გამომცხვარი კალმახი ფორთოხლით
სოსისი ბოსტნეულით