გემრიელი რეცეპტები
ცომეული
სიმიტი - სეზამის მარცვლიანი თურქული ბლითები

სიმიტი - სეზამის მარცვლიანი თურქული ბლითები

.jpg
სამარხვო
უცხოური
კატეგორია: ცომეული

ინგრედიენტები:

  • ფქვილი - 450 გრ
  • შაქარი - 25 გრ
  • წყალი - 230 მლ
  • მარილი
  • საფუარი - პატარა ზომის პაკეტი
  • ზეთი - 30 მლ
  • თაფლი - 35 მლ
  • სეზამის მარცვლები

მომზადების წესი:

საფუარი, მარილი, 130 მლ. თბილი წყალი, შაქარი და 225 გრ ფქვილი მოვათავსოთ ჯამში. მოვზილოთ... თანდათან შევურიოთ ზეთი და დარჩენილი ფქვილი. მიღებული მასა შევფუთოთ საკონდიტრო ცელოფანში და დავდოთ თბილ ადგილას.

2 საათის შემდეგ გავყოთ 6 ნაწილად, თითოეულ ნაწილს მივცეთ მოგრძო ფორმა, ისევ შევფუთოთ და სითბოში მოვათავსოთ კიდევ 1 საათის განმავლობაში. შემდეგ გადავახვიოთ ან გადავწნათ და გავაკეთოთ რგოლები. დავაფაროთ სველი ტილო და ისევ თბილ ადგილზე დავდოთ.

ცხელ წყალში გავხსნათ თაფლი, ამოვავლოთ მასში უკვე ამოფუებული სიმითები, შემდეგ კი მოვაყაროთ სეზამის მარცვლები და გამოვაცხოთ 220 გრადუსზე, 10 წუთის განმავლობაში.

სიმითს როგორც წესი თაფლში ან მურაბის წვენში ავლებენ და თბილს მიირთმევენ.

სხვა რეცეპტები:
ალუბლის ვარენიკი
პიცა ბრედ პიტისგან
პიცა სალიამით
იტალიური პასკა პანეტონე
შაშხის და ყველის ღვეზელი ფენოვან ცომში
ბერძნული სააღდგომო ღვეზელი
ტარხუნის ღვეზელი
სიცილიური ღვეზელი შაშხით
სოსისი ფენოვან ცომში
შაშხის და კვერცხის მაფინი
ქაშაყის ფილეს ბურგერი
შაშხის და ყველის ღვეზელი
კრეპები შაშხით ან მოხარშული ძეხვით
ვარენიკი ყველით ბეკონთან ერთად
კორდონ ბლუს ბურგერი
საქონლის ივერია სოსისი ფენოვან ცომში
ნიკორას საშობაო ღვეზელი
კორნ დოგი
ცომში გამომცხვარი ბავარიული სარდელი
პასტა
ჰოთ-დოგი რუკოლას პესტოთი
სენდვიჩი ბეკონით და ცხარე სოუსით
სენდვიჩი სალიამით და ბოსტნეულით
ჰოთ-დოგი ქოლესლოუთი და მდოგვის მარცვლების მწნილით
შაშხის სენდვიჩი მარწყვის ჯემით
ჰოთ-დოგი ცხარე ბარბექიუთი, ჩედარით და ხახვის მწნილ...