გემრიელი რეცეპტები
ცომეული
ნიკორას საშობაო ღვეზელი

ნიკორას საშობაო ღვეზელი

.jpg
მარტივი
უცხოური
კატეგორია: ცომეული

ინგრედიენტები:

  • "პანეს" ფენოვანი ცომი - 1 შეკვრა
  • "ნიკორას" შაშხი - 0.30 კგ
  • იმერული ყველი - 0.60 კგ
  • სულგუნი - 0.40 კგ
  • კვერცხი - 8 ცალი

მომზადების წესი:

ცომი გავადნოთ და გავაბრტყელოთ სასურველ ზომამდე. დახეხილი იმერული ყველისა და სულგუნის ნაზავს დავუმატოთ წვრილად დაკეპილი "ნიკორას" შაშხი და 2 ცალი უმი კვერცხის ცილა. კარგად ავურიოთ. ცომის ნახევარზე მოვათავსოთ ყველისა და შაშხის ნაზავი და ზემოდან დავაწყოთ რგოლებად დაჭრილი მოხარშული კვერცხი. გადავაფაროთ ცომის მეორე ნახევარი, მოვუკრათ პირი. ზედაპირს გადავუსვათ კვერცხის გული და ოდნავ დავჩხვლიტოთ ჩანგლით. ვაცხობთ ღუმელში 200 გრადუსზე, 30/40 წუთი, ზედაპირის დაბრაწვამდე.

ნიკორას პროდუქტები ამ რეცეპტისთვის: