საკვების შერჩევა
საკვების დამუშავება

საკვების დამუშავება

ბოსტნეულის მომზადების წესები

იმისათვის, რომ ბოსტნეულმა ბუნებრივი ფერი და ვიზუალი შეინარჩუნოს, ხარშვის დროს ცოტაოდენი შაქარი უნდა დააამატოთ.   ბოსტნეული უშუალოდ მომზადების წინ დაასუფთავეთ. დაუშვებელია, მათი წინა დღეს დასუფთავება და მაცივარში შენახვა.   უმჯობესია თუ ბოსტნეულს კანიანად მოხარშავთ, ამგვარად ის ვ...
დაწვრილებით

გლინტვეინის მომზადების წესები

გლინტვეინი - ჯადოსნური სასმელი, რომელიც ცივ დღეებს გაგითბობთ და სადღესასწაულო განწყობას შეგიქმნით!!!   ჩვენ, მისი მომზადების რამდენიმე მნიშვნელოვან წესს გასწავლით:   სასმელი ბევრად გემრიელი გამოვა, თუკი ღვინოს ცალკე ქვაბში გაათბობთ, ხოლო ხილსა და სანელებლებს ცალკე.   არ...
დაწვრილებით

კვერცხის მოხარშვის წესები

ქათმის კვერცხი მაცივრიდან, მოხარშვამდე ცოტა ხნით ადრე უნდა გამოიღოთ.   სანამ მოსახარშად გაამზადებთ აუცილებლად გარეცხეთ.   კვერცხი ჩააწყვეთ ცივ წყალში და არა ადუღებულში. ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე.   იმისათვის, რომ კვერცხი ხარშვის დროს არ დაიბზაროს, წყალში დაუმატეთ 1 ჩ/კ მარ...
დაწვრილებით

ორთქლზე ხარშვა

პროდუქტების ორთქლზე მოხარშვა, საკვების მომზადების ერთ-ერთი ყველაზე ჯანმრთელი საშუალებაა.   ამგვარად, მარტივად შეგიძლიათ მოამზადოთ თევზი, ბოსტნეული, ხორცი ისე რომ მათ ყველა ვიტამინი და მინერალი მაქსიმალურად შეუნარჩუნოთ.    სწორედ ამიტომ, ჯანსაღი კვების&nb...
დაწვრილებით

ზღვის პროდუქტების მომზადების წესი

კრევეტი შეგიძლიათ მოათავსოთ ცხიმიან ტაფაზე და შეწვათ 3-4 წუთი, ან ჩაყაროთ ადუღებულ წყალში და ხარშოთ 2-3 წუთი. ზედმეტი ხარშვისას კრევეტი მაგრდება, წებოვანი ხდება და კარგავს გემოს.   მიდიები ერთ ფენად მოამზადეთ ცხიმიან ტაფაზე და შეწვით 7-8 წუთი, დაბრაწვამდე, ან ჩაყარეთ ადუღებულ წყალში და ხ...
დაწვრილებით

სააღდგომო კვერცხის შეღებვის წესები

თუ კვერცხს წინასწარ სოდიანი წყლით ან ძმრით გარეცხავთ, უფრო თანაბრად შეიღებება.   ხარშვისას კვერცხი რომ არ გასკდეს, შეღებვამდე 1 საათი სითბოში ან ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ, ხოლო ხარშვისას წყალში ჩაამატეთ 1 ს/კ მარილი - ნაჭუჭი რომც გასკდეს, გული აღარ გადმოიღვრება.   შეღებილმა ...
დაწვრილებით

პროდუქტების შერჩევის და დამუშავების წესები

კარტოფილი შუაზე გაჭერით და ნაჭრები ერთმანეთს წაუსვით. თუ აქაფდა, ე.ი. კარტოფილი ხარისხიანია.   რძე ჩაასხით გამჭვირვალე ქილაში, ქილის უკან ანთებული სანთელი დადგით და გაიხედეთ - თუ სანთელი გამოჩნდა, რძე წყალნარევია.   ხილი და ბოსტნეული ფრთხილათ გაასუფთავედ, რადგან ვიტამინები უმთავ...
დაწვრილებით

გაყინული პროდუქტების მომზადების წესი

გაყინული პროდუქტის - იქნება ეს ხინკალი, პელმენი, ბლინი თუ სხვა - მოხარშვის ან შეწვისას საჭირო არ არის მისი წინასწარ გალღობა.   პროდუქტი პირდაპირ ადუღებულ წყალში უნდა ჩაუშვათ, ან ცხელ ტაფაზე დადოთ. ამ გზით იმ ვიტამინებისა და მიკროელემენტების მაქსიმალურ რაოდენობას შეინარჩუნებთ, რითაც მდიდა...
დაწვრილებით

რეკომენდაციები წაბლის მომზადების დროს

თუ წაბლის შეწვას აპირებთ, წინასწარ დანით ან ჩანგლით უნდა დაჩხვლიტოთ, რათა პროდუქტი შიგნით დაგროვილი ტენისგან არ დაზიანდეს.    თუმცა, მოხარშვის დროს წაბლს დაჩხვლეტა არ სჭირდება.   წაბლს ზედმეტად ნუ შეწვავთ, რადგან ის ტენს სულ დაკარგავს და გამაგრდება.   მომზადებ...
დაწვრილებით
1 2