გემრიელი რეცეპტები
ცომეული
იტალიური პასკა პანეტონე

იტალიური პასკა პანეტონე

.jpg
უცხოური
კატეგორია: ცომეული

ინგრედიენტები:

  • ქიშმიში - 1 ჭიქა
  • რომი - 2 ს/კ
  • თბილი წყალი - 2 ს/კ
  • ფქვილი - 550 გ
  • შაქარი - 2/3 ჭიქა
  • მშრალი საფუარი - ½ ჩ/კ
  • მარილი - ½ ჩ/კ
  • ლიმონის ცედრა - 1/3 ჩ/კ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • თაფლი - 1 ს/კ
  • კარგად დარბილებული კარაქი - 250 გ
  • გამდნარი კარაქი - 1 ს/კ
  • გაყინული კარაქი - 1 ს/კ
  • ფორთოხლის ცუკატები - 130 გ

მომზადების წესი:

პატარა ზომის ჭურჭელში მოათავსეთ ქიშმიში. დაასხით რომისა და თბილი წყლის ნაზავი. გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე, მთელი ღამის განმავლობაში გასაფუებლად.

ფქვილს დაუმატეთ საფუარი, შაქარი, მარილი, ლიმონის ცედრა, ვანილი და კარგად აურიეთ.

საშუალო ზომის ჭურჭელში ათქვიფეთ კვერცხი, თბილ წყალთან და თაფლთან ერთად. დაუმატეთ ფქვილის მასა და მიქსერით აურიეთ. კოვზის დახმარებით  ნელ-ნელა უმატეთ დარბილებური კარაქი და თქვიფეთ, სანამ ცომი ელასტიური და გლუვი არ გახდება.

მიღებულ ცომს შეურიეთ გაფუებული ქიშმიში, ფორთოხლის ცუკატები და გამდნარი კარაქი.

ცომი  მოათავსეთ მოზრდილ ჯამში და გადააფარეთ კულინარიული პარკი. მან დაახლოებით 3-ჯერ უნდა მოიმატოს ზომაში, ამისათვის კი 12-15 საათი დაგჭირდებათ.

აფუებულ ცომს მოაყარეთ ფქვილი და გააკეთეთ გუნდა. გადაიტანეთ გამოსაცხობ ფორმაში. გადააფარეთ დასველებული და შემდეგ კარგად გაწურული ჩაის ტილო და გააჩერეთ კიდევ 3-5 საათი ოთახის ტემპერატურაზე. მან გამოსაცხობ ფორმაზე ზემოთ უნდა აიწიოს.

ცომს ზედაპირზე გაუკეთეთ ჯვრის ფორმის ჩაღრმავება და შიგნით მოათავსეთ 1 ს/კ გაყინული კარაქი. შედგით წინასწარ 190 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. პერიოდულად შემოაწმეთ ასანთის ღერით. ის ცომიდან ოდნავ სველი უნდა ამოვიდეს.

პასკის გამოსაცხობად დაახლოებით ერთი საათი დაგჭირდებათ.

გამოიღეთ ღუმელიდან გამომცხვარი პანეტონე და აცადეთ გაცივება.

პასკის შენახვა, ოთახის ტემპერატურაზე, ერთი კვირის განმავლობაში შეგიძლიათ. 

ნიკორას პროდუქტები ამ რეცეპტისთვის:
სხვა რეცეპტები:
ალუბლის ვარენიკი
პიცა ბრედ პიტისგან
პიცა სალიამით
შაშხის და ყველის ღვეზელი ფენოვან ცომში
სიმიტი - სეზამის მარცვლიანი თურქული ბლითები
ბერძნული სააღდგომო ღვეზელი
ტარხუნის ღვეზელი
სიცილიური ღვეზელი შაშხით
სოსისი ფენოვან ცომში
შაშხის და კვერცხის მაფინი
ქაშაყის ფილეს ბურგერი
შაშხის და ყველის ღვეზელი
კრეპები შაშხით ან მოხარშული ძეხვით
ვარენიკი ყველით ბეკონთან ერთად
კორდონ ბლუს ბურგერი
საქონლის ივერია სოსისი ფენოვან ცომში
ნიკორას საშობაო ღვეზელი
კორნ დოგი
ცომში გამომცხვარი ბავარიული სარდელი
პასტა
ჰოთ-დოგი რუკოლას პესტოთი
სენდვიჩი ბეკონით და ცხარე სოუსით
სენდვიჩი სალიამით და ბოსტნეულით
ჰოთ დოგი ქოლესლოუთი და მდოგვის მარცვლების მწნილით
შაშხის სენდვიჩი მარწყვის ჯემით
ჰოთ-დოგი ცხარე ბარბექიუთი, ჩედარით და ხახვის მწნილ...