Ge | En |
პასკა რიტუალური დესერტია, რომელსაც მნიშვნელოვანი დატვირთვა აქვს აღდგომის სადღესასწაულო სუფრაზე. პასკის კონუსის ფორმა ქრისტიანებისთვის წმინდა მთას - გოლგოთას განასახიერებს. სწორედ ამ მთაზე აღესრულა იესო ქრისტე მოწამებრივად.
ტრადიციული რეცეპტი ყველასთვის ნაცნობია. აღდგომის დღესასწაულის მოახლოებასთან დაკავშირებით გემრიელი ხაჭოს პასკის რეცეპტს გიზიარებთ.
ესეც 4 საიდუმლო:
ინგრედიენტები:
მომზადების წესი:
1. ათქვიფეთ მიქსერით ხაჭო, კვერცხის გულები, შაქარი და დარბილებული კარაქი. მასა მოათავსეთ ქვაბში და დადგით დაბალ ცეცხლზე. გამუდმებით ურიეთ პირველი ბუშტუკების გაჩენამდე. არ აადუღოთ!
2. როდესაც გაგრილდება, გაატარეთ ბლენდერში.
3. მასა დაყავით 3 ნაწილად. ყოველი მომდევნო ნაწილი წინაზე ნაკლები უნდა იყოს. ყველაზე პატარას დაუმატეთ დამდნარი თეთრი შოკოლადი, საშუალოს - რძიანი, ხოლო დიდ მასას - შავი. სამივე მასა გააცივეთ მაცივარში.
4. ცივი ნაღები გათქვიფეთ მიქსერით. შეურიეთ სამივე გაცივებულ მასას და კარგად აურიეთ. პასკის ფორმაში ჩააფინეთ მარლა. ჩადეთ ჯერ თეთრშოკოლადიანი ნაწილი, შემდეგ - რძიანი და ბოლოს - ყველაზე მუქი. დაადეთ სიმძიმე და შეინახეთ მაცივარში მინიმუმ 12 სთ-ის განმავლობაში.
ჩვენი ვებ-გვერდი იყენებს Cookie ფაილებს, რათა დავხვეწოთ და გავამარტივოთ თქვენს მიერ ჩვენი ვებ-გვერდით სარგებლობა, ღილაკზე „არ ვეთანხმები“-ს დაჭერის შემთხვევაში თქვენ უარს აცხადებთ Cookie ფაილების გამოყენებაზე. მეტი ინფორმაციისთვის იხილეთ ჩვენი Cookie პოლიტიკა.
პროდუქცია | კულინარია მოვლენები |