საკვების შერჩევა

კვერცხის მოხარშვის წესები

ქათმის კვერცხი მაცივრიდან, მოხარშვამდე ცოტა ხნით ადრე უნდა გამოიღოთ.   სანამ მოსახარშად გაამზადებთ აუცილებლად გარეცხეთ.   კვერცხი ჩააწყვეთ ცივ წყალში და არა ადუღებულში. ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე.   იმისათვის, რომ კვერცხი ხარშვის დროს არ დაიბზაროს, წყალში დაუმატეთ 1 ჩ/კ მარ...
დაწვრილებით

როგორ გამოვიყენოთ თაფლი ჩვენი სილამაზისთვის

თაფლი გამოიყენება ქერტლის სამკურნალოდ - დაუმატეთ ის შამპუნს, ან რეგულარულად შეიზილეთ თმაში და ქერტლს სამუდამოდ დაივიწყებთ.   ის საუკეთესო საშუალებაა ნაბახუსევისას - თუ დილით თაფლიან ჩაის დალევთ კოჭასთან ერთად, ნაბახუსევის არსებობის შესახებ ნამდვილად დაივიწყებთ.   თაფლი არაჩვეულე...
დაწვრილებით

ორთქლზე ხარშვა

პროდუქტების ორთქლზე მოხარშვა, საკვების მომზადების ერთ-ერთი ყველაზე ჯანმრთელი საშუალებაა.   ამგვარად, მარტივად შეგიძლიათ მოამზადოთ თევზი, ბოსტნეული, ხორცი ისე რომ მათ ყველა ვიტამინი და მინერალი მაქსიმალურად შეუნარჩუნოთ.    სწორედ ამიტომ, ჯანსაღი კვების&nb...
დაწვრილებით

კარგი დიასახლისის ხრიკები

კვერცხის მოხარშვისას წყალში დაამატეთ 1/2 ს/კ სოდა თუ გნებავთ, რომ გაფრცქვნისას მარტივად მოაცილოთ ნაჭუჭი.   იმისათვის, რომ გამოიცნოთ ახალია თუ არა კვერცხი ჩადეთ ის წყლიან თასში. ახალი კვერცხი დაიძირება, ძველი კი ზედაპირზე ამოტივტივდება.   როცა ქვაბით წყალს ადუღებთ, ქვაბის კიდეე...
დაწვრილებით

შეცდომები, რომელსაც სამზარეულოში ვუშვებთ

აუცილებლად დააგემოვნეთ საჭმელი მომზადების პროცესში - ეს ძალიან მნიშვნელოვანია.   რაიმეს გამოცხობისას, არ შეცვალოთ თქვენი გემოვნების შესაბმისად ინგრედიენტები - ასე თქვენ კულინარიული პროცესის მაგიურ ქიმიას დაანგრევთ.   ტიპიური კულინარიული შეცდომაა, დროის ეკონომია და ამისთვის საჭმლ...
დაწვრილებით

სასარგებლო პროდუქტები ფერების მიხედვით

წითელი ფერის პროდუქტები - ხორცი, წითელი თევზი, წითელი ბულგარული წიწაკა, პამიდორი, ბროწეული, ბოლოკი, მარწყვი, წითელი ვაშლი, წითელი ყურძენი, ჟოლო, საზამთრო - შეგმატებთ ენერგიას და უფრო აქტიურს გაგხდით.   მწვანე ფერის პროდუქტების - კიტრის, კომბოსტოს, მწვანე ყურძნის, სალათის ფურცლე...
დაწვრილებით

ზღვის პროდუქტების მომზადების წესი

კრევეტი შეგიძლიათ მოათავსოთ ცხიმიან ტაფაზე და შეწვათ 3-4 წუთი, ან ჩაყაროთ ადუღებულ წყალში და ხარშოთ 2-3 წუთი. ზედმეტი ხარშვისას კრევეტი მაგრდება, წებოვანი ხდება და კარგავს გემოს.   მიდიები ერთ ფენად მოამზადეთ ცხიმიან ტაფაზე და შეწვით 7-8 წუთი, დაბრაწვამდე, ან ჩაყარეთ ადუღებულ წყალში და ხ...
დაწვრილებით

პროდუქტების შენახვის წესები

თხილმა და ნიგოზმა გემო რომ არ დაკარგოს, მაცივარში შეინახეთ, უკვე გატარებული კი საყინულეში.   მწიფე პამიდორი ოთახის ტემპერატურაზე, მზის სხივებისგან შორს მოათავსეთ, გადამწიფებული კი მაცივარში.   ბანანი დიდი რაოდენობით ეთილს გამოყოფს, ამიტომ ნუ შეინახავთ მას სხვა ხილ-ბოსტნეულთან ერ...
დაწვრილებით

წიწიბურა

წიწიბურა ცილის მაღალი შემცველობით გამოირჩევა, რის გამოც ის ხორცის საუკეთესო შემცვლელად ითვლება.   ის მდიდარია მიკროელემენტებით. მასში დიდი რაოდენობითაა ფოსფორი, მაგნიუმი და რკინა.   ნივთიერება, რომელსაც წიწიბურა შეიცავს თქვენს კანს მზის მავნე გავლენისგან დაიცავს.   ქალბ...
დაწვრილებით