საკვების შერჩევა

ბოლოკი

ბოლოკი მდიდარია კალციუმით, კალიუმით, ფოსფორით, ნატრიუმით, მაგნიუმით, რკინით, C, PP და B ჯგუფის ვიტამინებით.   მისი სისტემატიურად გამოყნებით აიმაღლებთ განწყობას, კარგია კანისთვის, აუმჯობესებს გულის მუშაობას და არეგულირებს სისხლში ქოლესტერინის რაოდენობას.   ბოლოკი საკმაოდ დაბალკალ...
დაწვრილებით

რა უნდა გავითვალისწინოთ ხორცპროდუქტების შერჩევისას...

დააკვირდით პროდუქტის ვიზუალურ მხარეს: ფერი, სუნი, კონსისტენცია.   პროდუქტს არ უნდა ჰქონდეს წებოვანი ნადები, თეთრი ფერის ლორწო, ზედმეტი სირბილე, მძაფრი სუნი, ფაფისებრი მასა.   ჭრილში არ უნდა ჩანდეს სიძველის რაიმე ნიშანი. მნიშვნელოვანია, დარღვეული არ იყოს შეფუთვის მთლიანობა, გარსი...
დაწვრილებით

ბოსტნეულის მომზადების წესები

იმისათვის, რომ ბოსტნეულმა ბუნებრივი ფერი და ვიზუალი შეინარჩუნოს, ხარშვის დროს ცოტაოდენი შაქარი უნდა დააამატოთ.    ბოსტნეული უშუალოდ მომზადების წინ დაასუფთავეთ. დაუშვებელია, მათი წინა დღეს დასუფთავება და მაცივარში შენახვა.   უმჯობესია თუ ბოსტნეულს კანიანად მოხარშავთ, ამგვარა...
დაწვრილებით

რატომ უნდა მივირთვათ დილით ვაშლი/თაფლი

ვაშლი დილით მწვანე ვაშლი ისევე აფხიზლებს, როგორც ერთი ჭიქა ყავა.  პროდუქტი დამდეგი დღისთვის ენერგიასაც შეგმატებთ. საუზმემდე 20 წუთით ადრე მირთმეული ვაშლი მოგიხსნით შეკრულობის პრობლემას.  თაფლი პროდუქტი ვიტამინებისა და მიკროელემენტების წყაროა. აძლევს ორგანიზმს ენერგ...
დაწვრილებით

ბულგარული წიწაკა

ბულგარული წიწაკა აძლიერებს იმუნიტეტს და იცავს ორგანიზმს ინფექციური დაავადებებისგან.   ხელს უწყობს საჭმლის მომნელებელი სისტემის მუშაობას, აუმჯობესებს მხედველობას და დადებითად მოქმედებს ნერვულ სისტემაზე.   მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ ბულგარული წიწაკის რეგულარული გამოყენება, ადამიან...
დაწვრილებით

ბროკოლი

ბროკოლი ძალიან სასარგებლო ბოსტნეულია, რომელიც მდიდარია ვიტამინებით და მინერალებით!.. შეიცავს დიდი რაოდენობით კალციუმს, ფოსფორს, მაგნიუმს, რკინას, ვიტამინებს - C,B1, B2, B6, PP, E, K, ასევე ფოლიუმის მჟავას და ბეტა-კაროტინს.   კვლევებით დადგენილია, რომ ბროკოლში შედის განსაკუთრებული ნივთიერ...
დაწვრილებით

ბანანი

ბანანი - გეხმარებათ დეპრესიასთან ბრძოლაში;   შეიცავს დიდი რაოდენობით კალციუმს, რაც ძვლებისთვის განსაკუთრებით სასარგებლოა;   ბანანის შემადგენლობაში შედის ანტიოქსიდანტები და ამინომჟავები, რომლებიც იცავს ორგანიზმს და აძლიერებს იმუნიტეტს;   რკინის მაღალი შემცველობის გამო, გ...
დაწვრილებით

ფორთოხალი

ფორთოხალი - დაბალკალორიული, გემრიელი და ძალიან სასარგებლო!!!   წარმოიდგინეთ, 100 გ პროდუქტის კვებითი ღირებულება, მხოლოდ 36 კალორიას შეადგენს...   ამასთან, ფორთოხლის შემადგენლობაში უხვადაა А, В1, В2, C, РР ვიტამინები, ასევე სასარგებლო მიკროელემენტები: მაგნიუმი, ფოსფორი, ნატრიუმი,...
დაწვრილებით

მანდარინის წვენი

მანდარინის წვენი დიეტურ და სამკურნალო სასმელად მიიჩევა.   მაღალი ტემპერატურის დროს ამარცხებს გამუდმებული წყურვილის შეგრძნებას.   ფილტვების გასასუფთავებლად რეკომენდირებულია ყოველ დილას ერთი ჭიქა მანადრინის წვენი მიირთვათ.   მანდარინში და შესაბამისად, მის წვენში შემავალი ...
დაწვრილებით