საკვების შერჩევა

რა უნდა გავითვალისწინოთ ცოცხალი თევზის შერჩევისას?...

თევზი უნდა იყოს მკვრივი კონსისტენციის და ჰქონდეს სასიამოვნო სუნი. თუ პროდუქტი ფერმკრთალი, მონაცრისფრო ან მომწვანო-მოყვითალო შეფერილობისაა, ეს იმას ნიშნავს, რომ თევზი დიდი ხნის დაჭერილია.   თევზს თვალები უნდა ჰქონდეს პრიალა, ამობურცული და მკვრივი - ქერცლი კი თანაბარი და ბზინვარე, დაფარული...
დაწვრილებით

გაყინული პროდუქტების მომზადების წესი

გაყინული პროდუქტის - იქნება ეს ხინკალი, პელმენი, ბლინი თუ სხვა - მოხარშვის ან შეწვისას საჭირო არ არის მისი წინასწარ გალღობა.   პროდუქტი პირდაპირ ადუღებულ წყალში უნდა ჩაუშვათ, ან ცხელ ტაფაზე დადოთ. ამ გზით იმ ვიტამინებისა და მიკროელემენტების მაქსიმალურ რაოდენობას შეინარჩუნებთ, რითაც მდიდა...
დაწვრილებით

რეკომენდაციები წაბლის მომზადების დროს

თუ წაბლის შეწვას აპირებთ, წინასწარ დანით ან ჩანგლით უნდა დაჩხვლიტოთ, რათა პროდუქტი შიგნით დაგროვილი ტენისგან არ დაზიანდეს.    თუმცა, მოხარშვის დროს წაბლს დაჩხვლეტა არ სჭირდება.   წაბლს ზედმეტად ნუ შეწვავთ, რადგან ის ტენს სულ დაკარგავს და გამაგრდება.   მომზადებ...
დაწვრილებით

ბრინჯის მოხარშვის წესი

მოხარშვის წესი: ბრინჯი მოხარშვამდე ცივ წყალში რამდენიმე წუთის განმავლობაში გარეცხეთ.   სანამ ბრინჯს მოხარშავთ, წყლით სავსე ქვაბში ჩაამატეთ დაახლოებით 1 ს/კ ზეთი და ცოტაოდენი მარილი.   მოხარშეთ აუცილებლად ცივ წყალში.   ხარშვისას წყლის რაოდენობა 2-ჯერ მეტი უნდა იყოს, ვ...
დაწვრილებით

ნელა ჭამა სასარგებლოა

სწრაფად ჭამასა და ზედმეტ წონას პირდაპირი კავშირი აქვთ? თურმე, რაც უფრო სწრაფად მიირთმევთ, მით უფრო იმატებთ წონაში.   არასდროს მიუჯდეთ სუფრას გამძაფრებული შიმშილის შეგრძნებით. ამისათვის საჭიროა დღეში მიირთვათ რამდენჯერმე და ცოტა.   ჭამის დოს გააკეთეთ შესვენებები. თუ არ იცით რა აკ...
დაწვრილებით

თიხის ჭურჭლის მოხმარების წესები

თიხა რეაქციაში არ შედის საკვებთან, არ შეიცავს ტოქსიკურ ნივთიერებებს და სრულიად უსაფრთხოა მასში კერძის მომზადება, რადგან გაცხელებისას არ გამოყოფს ჯანმრთელობისათვის მავნე ნივთიერებებს.   სასურველია ჭურჭელი ღუმელში ცეცხლის ანთებისას მოათავსოთ, რომ ნელ-ნელა გახურდეს.   კერძის მომზად...
დაწვრილებით

სოსისის და სარდელის მოხარშვის წესი

სოსისი რძიანი მოხარშეთ თავის ცელოფანთან ერთად, რათა პროდუქტმა არომატი არ დაკარგოს.   ზოგადად, სასურველია სარდელი და სოსისი ჩაყაროთ ცივ წყალში და როგორც კი წამოდუღდება გამორთოთ ქურა.   აღნიშნული პროდუქტები დამზადების სპეციფიკიდან გამომდინარე უკვე მოხარშულია და მხოლოდ შეცხელებას ს...
დაწვრილებით

ბოსტნეულის მოხარშვისას გასათვალისწინებელი რჩევები

ბოსტნეულის მოხარშვა შეგიძლიათ, როგორც წყალში, ასევე ორთქლზე - თუმცა ორთქლზე მოხარშვის შემთხვევაში, პროდუქტში სასარგებლო ნივთიერებები გაცილებით ნაკლებად იკარგება.   იმისათვის, რომ მოხარშული ბოსტნეული იყოს რბილი და ჰქონდეს სასიამოვნო გემო, ხარშვისას წყალში უნდა დაამატოთ ცოტა შაქარი. &nbs...
დაწვრილებით

პროდუქტები, რომლებიც ერთმანეთს უხდება

კონიაკი შეგიძლიათ მიირთვათ ზუთხსა და შავ ხიზილალასთან ერთად.   თეთრი მშრალი ღვინო უხდება შემწვარ წითელ თევზს, ხამანწკებს, მიდიებსა და კრევეტებს.   თინუსი კი ერთადერთი თევზია, რომელთან ერთადაც წითელ ღვინოს მიირთმევენ.   ლუდთან ერთად მიირთვით კიბორჩხალას სალათა, შებოლილი ...
დაწვრილებით