ბატი-ბუტი

.jpg
მარტივი
სწრაფი
სამარხვო
კატეგორია: დესერტები

ინგრედიენტები:

  • სიმინდის მარცვლები ბატი-ბუტისთვის
  • მარილი
  • ზეთი

მომზადების წესი:

ბატიბუტი შეგიძლიათ მოამზადოთ ტკბილი ან მარილიანი.

ცხიმიანი ტაფა დადგით საშუალო ცეცხლზე, დააყარეთ მარილი ან შაქარი გემოვნებით,
დააფარეთ თავსახური და დაელოდეთ ტაფის კარგად გაცხელებას. მას შემდეგ, რაც ტაფა გაცხელდება დააყარეთ სასურველი რაოდენობით მარცვლები და მაშინვე დააფარეთ თავსახური.

დაელოდეთ 2-3 წუთით, როცა მარცვლები ტკაცა-ტკუცს იწყებენ, ისინი ამ დროს ბატი-ბუტად იქცევიან. როგორც კი ეს ხმაური შემცირდება გადმოდგით ცეცხლიდან. ბატი-ბუტი უკვე მზადაა.