პასტა

.jpg
მარტივი
უცხოური
კატეგორია: ცომეული

ინგრედიენტები:

  • პასტა - 1 შეკვრა
  • ბეკონი - 200გ
  • ძეხვი "საექიმო“ – 200გ
  • ჩალაღაჯი - 200გ
  • გახეხილი პარმეზანი - 200გ
  • ტოსტერის ყველი - 1 შეკვრა
  • ნაღები - 300გ
  • ნიორი - 1 კბილი
  • ღვინო - 100გ

მომზადების წესი:

ცხელ, ზეთმოსხმულ ტაფაზე 2 წუთით გავაჩეროთ 1 კბილი დაჭყლეტილი ნიორი. გემოს გაუშვებს და ამოვიღოთ. ამავე ტაფაზე მოვბრაწოთ "ნიკორას" ბეკონი,  ძეხვი "საექიმო“ და ჩალაღაჯი. დავამატოთ ცოტა თეთრი ღვინო. ვთუშოთ 1-2 წუთი და დავამატოთ ნაღები.

პარალელურად,  მოვხარშოთ პასტა.  ეტიკეტზე მითითებულ დროზე 2-3 წუთით ადრე გადავიტანოთ  ტაფაზე, რომ არ ჩაიხარშოს და მომზადება ტაფაზე დაასრულოს. პასტის ნახარში წყალი არ უნდა გადავღვაროთ, რადგან კერძის სისქის გასაზავებლად შეიძლება დაგვჭირდეს.

ბოლოს, ტაფაზე ვამატებთ ტოსტერის ყველსა და პარმეზანს.  თუმცა, შეგვიძლია გამოვიყენოთ ნებისმიერი კარგი ყველი - იქნება ეს იმერული, სულგუნი თუ სხვა. ბოლოს, დავუმატოთ შავი პილპილი, მარილი გემოვნებით და კერძიც მზადაა.