პასტა

.jpg
მარტივი
უცხოური
კატეგორია: ცომეული

ინგრედიენტები:

  • პასტა - 1 შეკვრა
  • ბეკონი - 200გ
  • ძეხვი "საექიმო“ – 200გ
  • ჩალაღაჯი - 200გ
  • გახეხილი პარმეზანი - 200გ
  • ტოსტერის ყველი - 1 შეკვრა
  • ნაღები - 300გ
  • ნიორი - 1 კბილი
  • ღვინო - 100გ

მომზადების წესი:

ცხელ, ზეთმოსხმულ ტაფაზე 2 წუთით გავაჩეროთ 1 კბილი დაჭყლეტილი ნიორი. გემოს გაუშვებს და ამოვიღოთ. ამავე ტაფაზე მოვბრაწოთ "ნიკორას" ბეკონი,  ძეხვი "საექიმო“ და ჩალაღაჯი. დავამატოთ ცოტა თეთრი ღვინო. ვთუშოთ 1-2 წუთი და დავამატოთ ნაღები.

პარალელურად,  მოვხარშოთ პასტა.  ეტიკეტზე მითითებულ დროზე 2-3 წუთით ადრე გადავიტანოთ  ტაფაზე, რომ არ ჩაიხარშოს და მომზადება ტაფაზე დაასრულოს. პასტის ნახარში წყალი არ უნდა გადავღვაროთ, რადგან კერძის სისქის გასაზავებლად შეიძლება დაგვჭირდეს.

ბოლოს, ტაფაზე ვამატებთ ტოსტერის ყველსა და პარმეზანს.  თუმცა, შეგვიძლია გამოვიყენოთ ნებისმიერი კარგი ყველი - იქნება ეს იმერული, სულგუნი თუ სხვა. ბოლოს, დავუმატოთ შავი პილპილი, მარილი გემოვნებით და კერძიც მზადაა.

 

სხვა რეცეპტები:
ალუბლის ვარენიკი
პიცა ბრედ პიტისგან
პიცა სალიამით
იტალიური პასკა პანეტონე
შაშხის და ყველის ღვეზელი ფენოვან ცომში
სიმიტი - სეზამის მარცვლიანი თურქული ბლითები
ბერძნული სააღდგომო ღვეზელი
ტარხუნის ღვეზელი
სიცილიური ღვეზელი შაშხით
სოსისი ფენოვან ცომში
შაშხის და კვერცხის მაფინი
ქაშაყის ფილეს ბურგერი
შაშხის და ყველის ღვეზელი
კრეპები შაშხით ან მოხარშული ძეხვით
ვარენიკი ყველით ბეკონთან ერთად
კორდონ ბლუს ბურგერი
საქონლის ივერია სოსისი ფენოვან ცომში
ნიკორას საშობაო ღვეზელი
კორნ დოგი
ცომში გამომცხვარი ბავარიული სარდელი
ჰოთ-დოგი რუკოლას პესტოთი
სენდვიჩი ბეკონით და ცხარე სოუსით
სენდვიჩი სალიამით და ბოსტნეულით
ჰოთ-დოგი ქოლესლოუთი და მდოგვის მარცვლების მწნილით
შაშხის სენდვიჩი მარწყვის ჯემით
ჰოთ-დოგი ცხარე ბარბექიუთი, ჩედარით და ხახვის მწნილ...