ბრინჯის მოხარშვის წესი

.jpg

მოხარშვის წესი:

  • ბრინჯი მოხარშვამდე ცივ წყალში რამდენიმე წუთის განმავლობაში გარეცხეთ.
     
  • სანამ ბრინჯს მოხარშავთ, წყლით სავსე ქვაბში ჩაამატეთ დაახლოებით 1 ს/კ ზეთი და ცოტაოდენი მარილი.
     
  • მოხარშეთ აუცილებლად ცივ წყალში.
     
  • ხარშვისას წყლის რაოდენობა 2-ჯერ მეტი უნდა იყოს, ვიდრე თავად ბრინჯია.
     
  • ბრინჯი უმჯობესია მოხარშოთ საშუალო ზომის ქვაბში. მაგალითად, 2 ჭიქა ბრინჯის მოსახარშად ორი-სამ ლიტრიანი ქვაბი სავსებით საკმარისი იქნება.
     
  • მოხარშეთ ნელ ცეცხლზე, თავდახურულ ქვაბში.
     
  • როგორც კი წყალი სრულად დაშრება - ბრინჯი მოხარშულია.
     
  • მოხარშვის შემდეგ ბრინჯი გადაიტანეთ საწურზე და შეინახეთ შესაბამის ჭურჭელში.
     
  • მოხარშვის დროს ბრინჯის რაოდენობა 3-ჯერ იმატებს.
     
  • 4 დიდი პორციისთვის საკმარისია 1 ჭიქა ბრინჯი.
     
  • სუშისთვის ბრინჯი 15-20 წუთის განმავლობაში უნდა მოიხარშოს, მაგრამ მოხარშვის შემდეგ 20 წუთის განმავლობაში უნდა გააშროთ.
     
  • მოხარშვის დროს ბრინჯს არ ურევენ.
     
  • თუ წყალი დაშრა და ბრინჯი მოსახარშია, დაუმატეთ წყალი და ხარშეთ კიდევ 3-4 წუთის განმავლობაში.
     
  • თუ ბრინჯს დიდი ხნის განმავლობაში შეინახავთ, უმჯობესია შემდგომ ის მხოლოდ ფაფებსა და სუპებში გამოიყენოთ.

როგორ შევინახოთ მოხარშული ბრინჯი:

ბრინჯი ინახება 3-4 დღის განმავლობაში, მაცივარში.
 



უკან რჩევებში