Ge | En |
როგორი თევზია სასარგებლო კანისთვის?
ცხიმიანი თევზი, როგორიცაა ორაგული, სკუმბრია, სარდინი, სიომგა და თინუსი, რომელიც მდიდარია კანისთვის საჭირო სასარგებლო ნივთიერებებით, მათ შორის:
კანის მდგომარეობის შესამჩნევი გაუმჯობესების მისაღწევად რეკომენდებულია რაციონში თევზის ჩართვა კვირაში 2-3-ჯერ. ეს არის ოპტიმალური რაოდენობა ორგანიზმის გადატვირთვის გარეშე საჭირო საკვები ნივთიერებების მისაღებად. ამ შემთხვევაში უპირატესობა უნდა მიენიჭოს ომეგა-3 მჟავებით მდიდარ ცხიმოვან თევზს, როგორიცაა ორაგული, კალმახი, სკუმბრია, ნორვეგიული ორაგული ან სარდინი.
ნორვეგიული ორაგულის მუცელი (სიომგა) ერთ-ერთი ყველაზე სასარგებლო და გემრიელი ნაწილია, რომელიც მდიდარია ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავებით. ამ ნაწილის ცხიმიანობა განსაკუთრებით სასარგებლოა ორგანიზმისთვის, რადგან ხელს უწყობს გულის ჯანმრთელობას, კანის მდგომარეობის გაუმჯობესებას და ტვინის ფუნქციონირებას.
ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავები – ამ მნიშვნელოვან ცხიმებს ორგანიზმი ვერ გამოიმუშავებს და მათი მიღება აუცილებელია საკვებიდან. ნორვეგიული ორაგული ერთ-ერთი საუკეთესო წყაროა ომეგა-3-ისთვის, რაც ამცირებს ანთებას, ეხმარება კანის ტენიანობის შენარჩუნებას და იცავს ულტრაიისფერი სხივებისგან.
ნორვეგიული ორაგული დიდი რაოდენობითა შეიცავს ცილებს, რომლებიც აუცილებელია კუნთებისა და ქსოვილების აღდგენისთვის. ასევე, მასში არის კოლაგენი, რომელიც ეხმარება კანს ელასტიკურობის შენარჩუნებაში.
ნორვეგიული ორაგულის მუცელში უხვადაა ვიტამინი D, რომელიც აძლიერებს ძვლებს და აუმჯობესებს იმუნურ სისტემას, ასევე კალიუმსა და სელენს, რომლებიც ორგანიზმისთვის მნიშვნელოვან ფუნქციებს ასრულებენ.
ვეგეტარიანელებისთვის ან მათთვის, ვინც არ მიირთმევს თევზს, ალტერნატივა არის ომეგა -3 დანამატები, რომლებიც დაფუძნებულია მცენარეულ წყაროებზე, როგორიცაა სელის ზეთი ან წყალმცენარეების ზეთი.
დამატებითი რჩევები
მნიშვნელოვანია გვახსოვდეს, რომ თევზის გარდა კანის მდგომარეობაზე გავლენას ახდენს ზოგადი კვება და ცხოვრების წესი. მაქსიმალური ეფექტისთვის რეკომენდებულია თევზთან ერთად მიიღოთ ახალი ბოსტნეული, ხილი და საკმარისი რაოდენობით წყალი.
მოერიდეთ შემწვარი თევზის ჭამას, რადგან შემწვარი ზეთი და ცხიმები შეიძლება საზიანო იყოს კანისთვის. უპირატესობა მიანიჭეთ გამომცხვარ, ორთქლზე ან გრილზე მოხარშულ თევზს.
გახსოვდეთ, რომ თქვენი კანის შესამჩნევი გაუმჯობესება არ მოხდება ერთ ღამეში. როგორც წესი, ხილული ეფექტისთვის თევზის რეგულარულ მოხმარებას რამდენიმე კვირიდან ერთ თვემდე დასჭირდება.
ჩვენი ვებ-გვერდი იყენებს Cookie ფაილებს, რათა დავხვეწოთ და გავამარტივოთ თქვენს მიერ ჩვენი ვებ-გვერდით სარგებლობა, ღილაკზე „არ ვეთანხმები“-ს დაჭერის შემთხვევაში თქვენ უარს აცხადებთ Cookie ფაილების გამოყენებაზე. მეტი ინფორმაციისთვის იხილეთ ჩვენი Cookie პოლიტიკა.
პროდუქცია | კულინარია მოვლენები |