გემრიელი რეცეპტები
ცომეული
ბერძნული სააღდგომო ღვეზელი

ბერძნული სააღდგომო ღვეზელი

.jpg
უცხოური
კატეგორია: ცომეული

ინგრედიენტები:

  • ფქვილი - 6 ჭიქა
  • რძე - 1/5 ჭიქა
  • შაქარი - 1/2 ჭიქა
  • კარაქი - 100 გ
  • კვერცხი - 3 ც
  • საფუარი - 1-2 ჩ.კ
  • მარილი - 1 ჩ.კ
  • ილი - 1/2 ჩ.კ
  • ლიმონის ცედრა, ვანილი - გემოვნებით
  • წითელი კვერცხი და სეზამის მარცვლები

მომზადების წესი:

აურიეთ 2 ჭიქა ფქვილი, შაქარი, საფუარი, ილი, ვანილი, ლიმონის ცედრა და  მარილი. თბილ რძეში გაადნეთ კარაქი და დაასხით მიღებულ ფხვიერ მასას, დაამატეთ 3 ცალი კვერცხი და მოზილეთ რბილი ცომი. ნელ-ნელა მოაყარეთ დარჩენილი ფქვილი და ზილეთ დაახლოებით 6-8 წუთის განმავლობაში, სანამ ცომი არ გახდება ელასტიური. გადაიტანეთ შესაბამის ჭურჭელში, დააფარეთ და დადგით ასაფუებლად.

უკვე აფუებული ცომი გაყავით სამ ნაწილად. თითოეულს მიეცით მოგრძო ფორმა და დაწანით. თუნუქის ფურცელს დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი და მოათვსეთ დაწნული ცომი.  ზემოდან წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი, მოაყარეთ სეზამის მარცვლები და გამოაცხვეთ წინასწარ 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში.

უკვე გამომცხვარი ღვეზელის წნულებში, გასაფორმებლად, მოათავსეთ წითლად შეღებილი კვერცხები.

 

ნიკორას პროდუქტები ამ რეცეპტისთვის:
სხვა რეცეპტები:
ალუბლის ვარენიკი
პიცა ბრედ პიტისგან
პიცა სალიამით
იტალიური პასკა პანეტონე
შაშხის და ყველის ღვეზელი ფენოვან ცომში
სიმიტი - სეზამის მარცვლიანი თურქული ბლითები
ტარხუნის ღვეზელი
სიცილიური ღვეზელი შაშხით
სოსისი ფენოვან ცომში
შაშხის და კვერცხის მაფინი
ქაშაყის ფილეს ბურგერი
შაშხის და ყველის ღვეზელი
კრეპები შაშხით ან მოხარშული ძეხვით
ვარენიკი ყველით ბეკონთან ერთად
კორდონ ბლუს ბურგერი
საქონლის ივერია სოსისი ფენოვან ცომში
ნიკორას საშობაო ღვეზელი
კორნ დოგი
ცომში გამომცხვარი ბავარიული სარდელი
პასტა
ჰოთ-დოგი რუკოლას პესტოთი
სენდვიჩი ბეკონით და ცხარე სოუსით
სენდვიჩი სალიამით და ბოსტნეულით
ჰოთ დოგი ქოლესლოუთი და მდოგვის მარცვლების მწნილით
შაშხის სენდვიჩი მარწყვის ჯემით
ჰოთ-დოგი ცხარე ბარბექიუთი, ჩედარით და ხახვის მწნილ...