სიომგა ფორთოხლის სოუსით

.jpg
სწრაფი
უცხოური
კატეგორია: ცხელი კერძები

ინგრედიენტები:

  • სიომგა - 400 გ
  • ფორთოხლის წვენი - 1 ჭიქა
  • შაქარი - 1/2 ს/კ
  • პილპილი, წითელი წიწაკა, მარილი - გემოვნებით
  • სეზამის მარცვლები

მომზადების წესი:

ფორთოხლის წვენი, წითელი წიწაკა, პილპილი და მარილი აურიეთ.

მომზადებული სოუსის ნაწილში ჩააწყვეთ სიომგის ნაჭრები 10-15 წუთი. შემდეგ ამოიღეთ, შემოახვიეთ ფოლგა და შედგით 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 15 წუთი.

სანამ სიომგა მომზადდება, ფორთოხლის სოუსის მეორე ნაწილი ჩაასხით პატარა ზომის ქვაბში და მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაამატეთ შაქარი და რეგულარულად ურიეთ.

მზა სიომგას მოასხით ფორთოხლის სოსუსი.

კერძი შეგიძლიათ მიირთვათ ბრინჯთან ერთად, გასაფორმებლად კი სეზამის მარცვლები და დაჭრილი ფორთოხალი გამოიყენოთ.

 

სხვა რეცეპტები:
პელმენი ციმბირული ქოთანში
სოსისი რძიანის მობრაწულა
ფარშირებული კარტოფილი
პასტა კარბონარა
გემრიელი რეცეპტი ლიონელ მესისგან
ყვავილოვანი კომბოსტო ბროკოლით
ყაბაყის და პამიდვრის ფრიტატა
კარტოფილი შაშხით და ყველით
შაშხის კალათები
გამომცხვარი გოგრა ბრინჯის და სოსისის გულსართით
ქათმის ხვეულა ყველით და შაშხით
კარტოფილის ბრაწულები სიომგით
სოკო ჩორიზოს და ყველის გულსართით
გამომცხვარი კარტოფილის რგოლები სიომგით
სოკოს ვარენიკი ბოსტნეულით
ესპანური Paella კრევეტებით
ქამა სოკო მწყრის კვერცხით
ყაბაყის ნავები სოსისით
ქათმის მწვადი ლუდით
ბრაზილიური კერძი - MOQUECA
პასტა პამიდვრითა და მოცარელათი
ღუმელში გამომცხვარი კალმახი ფორთოხლით
კალმახი ღვინის სოუსში
სოსისი ბოსტნეულით
სოსისი ბეკონის ფენებში
სარდელი ვაშლითა და ბოსტნეულით
სპაგეტი სოსისით