გემრიელი რეცეპტები
ცხელი კერძები
ყაბაყის და პამიდვრის ფრიტატა

ყაბაყის და პამიდვრის ფრიტატა

.jpg
უცხოური
კატეგორია: ცხელი კერძები

ინგრედიენტები:

  • ყაბაყი - 2 ცალი
  • ხაჭო - 1 ჭიქა
  • კვერცხი - 5 ცალი
  • მაგარი ყველი - 100 გ (პარმეზანი)
  • რბილი ყველი - 100 გ (მოცარელა ან სულგუნი)
  • ფქვილი - 3/4 ს/კ
  • პამიდორი - 3/4 ცალი
  • ნიორი - 1 კბილი
  • ოხრახუში
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

ყაბაყი დაჭერით რგოლებად, მოათავსეთ ცხიმიან ტაფაზე, მოაყარეთ მარილი, პილპილი და მოთუშეთ 3 წუთის განმავლობაში. გადაიტანეთ თეფშზე და გააგრილეთ.

ცალკე თასში ათქვიფეთ კვერცხი, ხაჭო, გახეხილი მაგარი ყველი, მარილი, პილპილი, ფქვილი, და დაუმატეთ დაჭრილი ოხრახუში.  მიღებულ ნაზავს დაუმატეთ მოთუშული ყაბაყი.

გადაიტანეთ ღრმა საცხობ ლანგარზე და ზემოდან მოაყარეთ გახეხილი რბილი ყველი. 

ცხიმიან ტაფაზე მოათავსეთ მრგვალ ნაჭრებად დაჭრილი პამიდორი. დაუმატეთ დაჭყლეტილი ნიორი, მარილი და პილპილი. მოთუშეთ დაახლოებით 1 წუთით. მოთუშული პამიდორი ფრთხილად დაალაგეთ ფრიტატას. 

შედგით წინასწარ 190 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 30-35 წუთით, სანამ ზედაპირი არ დაიბრაწება.

მზა ფრიტატას ზემოდან მოაყარეთ ცოტაოდენი დაჭრილი ოხრახუში.

 

 

ნიკორას პროდუქტები ამ რეცეპტისთვის:
სხვა რეცეპტები:
პელმენი ციმბირული ქოთანში
სოსისი რძიანის მობრაწულა
ფარშირებული კარტოფილი
პასტა კარბონარა
გემრიელი რეცეპტი ლიონელ მესისგან
ყვავილოვანი კომბოსტო ბროკოლით
კარტოფილი შაშხით და ყველით
შაშხის კალათები
გამომცხვარი გოგრა ბრინჯის და სოსისის გულსართით
ქათმის ხვეულა ყველით და შაშხით
კარტოფილის ბრაწულები სიომგით
სოკო ჩორიზოს და ყველის გულსართით
გამომცხვარი კარტოფილის რგოლები სიომგით
სოკოს ვარენიკი ბოსტნეულით
ესპანური Paella კრევეტებით
ქამა სოკო მწყრის კვერცხით
სიომგა ფორთოხლის სოუსით
ყაბაყის ნავები სოსისით
ქათმის მწვადი ლუდით
ბრაზილიური კერძი - MOQUECA
პასტა პამიდვრითა და მოცარელათი
ღუმელში გამომცხვარი კალმახი ფორთოხლით
კალმახი ღვინის სოუსში
სოსისი ბოსტნეულით
სოსისი ბეკონის ფენებში
სარდელი ვაშლითა და ბოსტნეულით
სპაგეტი სოსისით
გამომცხვარი ბადრიჯანი ყველით და ძეხვით
ღუმელში გამომცხვარი პელმენი ყველით